Ingrid Enis - Kom in je eigen kracht
Liefde Wie ben ik

Ingrid Enis (1959)
Ik laat mij eigenlijk al heel mijn leven leiden door mijn gevoel en intuïtie. Het “mechanisme” van de liefde heeft mij, hoewel onbewust al vanaf jongs af aan ge´ntrigeerd. De bereidheid om liefde te geven en te ontvangen om zo aan elkaars groei deel te kunnen nemen was voor mij een vanzelfsprekend iets maar ook een leerpunt.
Mijn leven is niet bepaald saai te noemen. Prachtige gebeurtenissen maar ook intens verdrietige periodes heb ik tot op heden meegemaakt.
In 2008 stierf mijn partner en levensmaatje op 59 jarige leeftijd aan kanker. Een moeilijke en verdrietige tijd maar raar genoeg ook een hele bijzondere periode in mijn leven. Het moederschap is mij ook gegeven. Ook een echtscheiding zit in mijn levenspakket. Verder ben ik lange tijd in diverse bedrijfstakken werkzaam geweest en heb ook het ondernemerschap van dichtbij meegemaakt.
Tijdens het ziekteproces van mijn man kwam ik via een therapeut in contact met de Healing Arts frequencies en ik besloot na zijn overlijden de opleiding voor Healing Arts therapeut te gaan volgen, gegeven door Joanne van Wijgerden, grondlegster en ontwikkelaar van de remedies. Voor mij betekende de opleiding het begin van de verbinding met mijn werkelijke zijn, een proces wat niet meer stopt. Omdat ik bevoegd ben om les te geven in het basisonderwijs, heb ik deze mogelijkheid benut om mij verder te verdiepen in het verschijnsel van “Nieuwe Tijdskinderen” in relatie met het huidige basisonderwijs. Door mij regelmatig als invalster voor korte invalopdrachten beschikbaar te stellen, heb ik intussen een aardig beeld gekregen van de huidige onderwijsproblematiek en kan ik kinderen die niet lekker in hun vel zitten in mijn eigen praktijk via de spa-tjes (sessie persoonlijke aandacht) begeleiden. Ook onderwijskrachten begeleid ik in hun eigen werkomgeving. Open en transparant ondersteun ik de volwassenen en kinderen bij hun eigen unieke bewustwordingsproces.